fbpx
Emilia_big
My guilty pleassure
Natasha_big
previous arrow
next arrow

Historien

Rajissimo er meget mere end lækker gelato og sprøde vafler. Rajissimo er også historien om en lille dreng med en stor drøm, som mod alle odds gik i opfyldelse.
Rajissimos ejer Nader Raja voksede op i København i 1980’erne under meget fattige kår, med sin mor og fire søskende. Familien levede på et absolut minimum og Nader bidrog i en meget ung alder til husholdningen, ved at tage overskydende skolemælk med hjem og samle flasker efter skole. En dag havde han sat sig for at sælge noget af sit legetøj, så han kunne tjene penge til at komme med på en skoleudflugt. Da han sad på gaden med sit legetøj foran sig, kom en dame forbi og købte Naders yndlingsbil. Men i stedet for at betale de 50 ører han havde sat som pris, gav hun ham en hel tyvekroneseddel og Nader blev så lykkelig, at han løb hjem til sin mor for at vise hende den. Nader fortæller:

"Hun blev så glad, at hun tog mig ud og gav mig dét, der blev min første is og muligvis inspirationen til Rajissimo. Jeg ved ikke om det var smagen, stoltheden i min mors øjne eller glæden ved bare at være sammen med hende og spise is, der forankrede noget dybt i mig”.

Oplevelsen skød eventyret om Rajissimo i gang. Som 14-årig startede Nader i en isbutik på Islands Brygge, og arbejdede der de næste 18 år - 500 timer om måneden, uden én syge- eller fridag. Med sin mors stolthed og opbakning i ryggen, lykkedes det Nader at holde hovedet højt og arbejde hårdt hver eneste dag. I 2006 fik Nader mulighed for at åbne en butik på Strøget, og i flere år arbejdede han både dér og i butikken på Islands Brygge, for at få det hele til at løbe rundt. På trods af det hårde arbejde, blev Nader ved.

2011 blev et mindeværdigt år, på både godt og ondt. Nader Rajas mor havde indført den tradition, at hun hvert år på hans fødselsdag købte en Lottokupon til ham, i håb om at han ville vinde den store gevinst, som hun vidste han drømte så meget om. Moderens drøm var, at Nader en dag kunne åbne sin egen isbutik i Nyhavn. Og selvom han sagde, at det nok var mere usandsynligt end at vinde i Lotto, holdt hun fast i drømmen indtil hun desværre gik bort i foråret 2011. Da det et par måneder senere blev hans fødselsdag, lå der for første gang ikke en Lottokupon og ventede på ham. Til gengæld ville skæbnen, at han netop på sin fødselsdag i 2011, underskrev kontrakt på den første rigtige Rajissimo butik i Nyhavn.
Det blev ikke Lottogevinsten, men det hårde arbejde, der ledte Nader til i dag at eje ni Rajissimo butikker fordelt over hele landet. Men eventyret stopper slet ikke her – det er faktisk kun lige begyndt… Vi vil afslutte historien om Rajissimo med Naders egne ord:

”Min drøm med Rajissimo er, at vi kan servere samme glæde, som den jeg oplevede med min første is, da jeg var barn. Jeg har hverken uddannelse eller særlige talenter. Men jeg havde en drøm og jeg har arbejdet hårdt og målrettet på at få den opfyldt. Jeg håber, med denne historie, at kunne inspirere dig til at forfølge dine drømme – for mig startede den med en is”. 

Verdens mest innovative iskæde
I 2016 blev Gelato Rajissimo kåret som ‘Verdens mest innovative iskæde’ af MEC3 og vi er stolte over, at være udvalgt blandt svimlende mange isbarer i verden. Vi har siden da gjort alt for at leve op til vores titel, og har fået mange roser med på vejen i diverse rejsemagasiner og blogs fra de store kontinenter.

Da Rajissimo gik viralt
Det anerkendte amerikanske online magasin ’Insider’ var på besøg i Rajissimo i 2017, for at smage vores søde sager. De faldt pladask for vores Wafflesticks og historien er nu set på Facebook mere en 4,3 millioner gange!

Kinh nghiem du lich
Anbefalet på den anerkendte vietnamesiske rejseblog ‘kinh nghiem du lich’
Rajissimo er featured på den vietnamesiske rejseblog ‘kinh nghiem du lich’ som et foretrukket ‘go to’ i København. Vores is beskrives som fantastisk og et absolut must på din vej rundt i København – og vi kan jo kun være enige!